Burrito Bowl
Perfect om te maken als je left-over rijst hebt of kook gewoon altijd een portie extra rijst zodat je altijd een burrito bowl kunt maken.
- Ingrediënten
- 2 el pittige hummus of hummus met zongedroogde tomaat
- 2 Roma tomaten
- 1 klein blikje maïs (ongezoet)
- 1 klein blikje reuzenbonen
- 1/3 komkommer
- 50-75 g rauwe rijst (verdubbelt wanneer gekookt)
- Peper en zout naar smaak
- 2 handen fijngesneden Romaine sla
- verse peterselie
Bereiding
Bouw je to go lunchbox in deze volgorde op zodat je ingrediënten zo vers en knapperig mogelijk blijven.
Doe 2 el hummus in een grote lunchbox. Snijd de tomaten fijn en laat het vocht uitlekken in een vergiet.
Giet de maïs en reuzenbonen af en voeg toe aan de tomaten. Roer door zodat je nog meer vocht verliest.
Voeg de bonen-maïs mix toe aan de lunchbox. Snijd komkommer in plakjes en leg deze erbovenop.
Doe daar bovenop de rijst en peper en zout naar smaak. Top af met de sla en peterselie.
Meng alles door elkaar zodra je de salade gaat eten.
Porties
- 1 portie
En......Smullen maar!